Bulvár POP konyha! KFC csirkemáj
Ezt régen állítólag árulták a KFC ben ( csirkemáj ) de valamiért megszűnt, nos itt egy jó kis recept.
1. A liszthez egy leveskockát ( marha vagy csirke ) keverünk (széttörve nem egybe ) és annyi fekete borsot, hogy azért ne legyen teljesen fekete tőle a liszt, adhatunk a keverékhez még egy kis kukorica keményítőt is,de ne sokat mert kemény lesz a burkolat.
2. Tejet összekeverünk egy tojással
3. A csirke májat először liszt keverékbe hempergetjük majd a tojásba, majd megint a lisztbe. FONTOS hogy várni kell egy kicsit miután lisztbe tettük hogy ne ázzon le a liszt rögtön a tojásos lében és kisütés előtt is kell pihentetni hogy rátapadjon jól a liszt.
4. Nagyobb edénybe olajat hevítünk és egyszerre több májat LASSÚ tűzön kisütünk, úgy hogy amikor az egyik fele megsült megfordítjuk. Akár fedelet is tehetünk az edényre sütés közben .
Jó Étvágyat !